Jaap van der Leij (Aerdenhout)


Ik ben Jaap van der Leij.

Ik ben gehuwd met Hennie en we hebben samen 4 kinderen. Ik ben geboren in 1937. Vroege jeugd doorgebracht in Nederland en na de oorlog geëmigreerd naar Zuid Afrika. Na daar de middelbare school gevolgd te hebben vond mijn vader het verstandig verdere opleiding en ervaring in Nederland op te doen alvorens hem mogelijk in zijn garagebedrijf op te volgen. De ‘liefde’ en de militaire dienstplicht weerhielden me van terugkeer naar Zuid Afrika. Bovendien was na het restrictieve Zuid-Afrikaanse sociale en politieke beleid een verademing kennis te maken met het Nederland van de bruisende jaren ’60. 
Na enige ervaring in de automobielbranche opgedaan te hebben, leek het me verstandiger in de zich toen sterk groeiende computerbranche te stappen en daardoor heb ik bij een amerikaans bedrijf de boeiende ontwikkeling meegemaakt van elektro mechanische boekhoudmachines met radiobuizen, via transistor tot chip technologie; van gigantische ‘mainframes’ tot de kleine Pc’s . De werkzaamheden bracht me in vele landen waar het bedrijf gevestigd was inclusief een circa 10 jarig verblijf met gezin in Engeland. In 1998 werd ik als algemeen directeur van de Nederlandse vestiging gepensioneerd.
Als hobby ben ik enthousiast zeezeiler en wordt daarin bijgestaan door mijn echtgenote. We zijn lid van de Haarlemsche Jacht Club en ben – na het vervullen van een bestuursfunctie- nog steeds actief betrokken bij het reilen zeilen van de club.
In 1983 kochten we ons huidige huis in Aerdenhout en afgezien van enige jaren in het buitenland wonen we met veel genoegen daar nog steeds. De lommerrijke omgeving, nabijheid van zee, duin maar toch dicht bij kleine en grote steden maakt de gemeente tot een ideale maar ook tot een vrij unieke woonplaats. De mooie parken, zoals o.a. het kleine maar bijzondere wethouder Laan park (ontworpen door Leonard Springer en in 1913 aangelegd) dat alles verdient de zorg en toewijding van bewoners en gemeente, ook ter behoud daarvan voor toekomstige generaties.
Dat is dan ook de reden dat ik me aangetrokken voel door een lokale partij zoals Liberaal Bloemendaal die niet gehinderd door overwegingen van landelijk politiek belang; zich puur kan inzetten voor de belangen behartiging van de inwoners van onze gemeente. Een partij die staat voor een gezond economisch beleid die wil luisteren naar de ideeën die leven bij de inwoners en die ze ook wil uitvoeren binnen de kaders van dat gezond beleid. Om dat te bereiken daaraan wil ik graag aan meewerken. 
Om dat te bereiken hebben wij uw steun en stem nodig!