Oldenhove


Beste inwoner van Overveen

Afgelopen woensdagavond was er een beeldvormende avond over Oldenhove.  Wij willen u graag wel informeren over wat er allemaal gezegd is en als het aan het College ligt ook gaat gebeuren.

De wethouder heeft u per brief verteld dat zij u op de hoogte houden, echter wat zij u niet schreef maar wel ons heeft aangegeven is dat in Oldenhove, met ongeveer 90 kleine eenpersoons woonruimtes, tussen de 150 tot 180 alleenstaande statushouders door het COA op korte termijn gehuisvest gaan worden. Dat zijn er wel heel erg veel voor dat beperkte aantal woonruimtes die ook nog eens niet echt groot zijn.

Wij zijn van dat grote aantal erg geschrokken. U waarschijnlijk ook, want hoe moet je dat als omgeving gaan opvangen, 2 jonge mannen op een klein kamertje en dan in totaal zo’n groot aantal. In die kamertjes is geen kookmogelijkheid, de brandweer heeft 5 jaar geleden het gebouw afgekeurd en wij vrezen dat er toch velen gaan kokkerellen op hun kamers. 

En dan na een jaar, wat gebeurt er dan met deze veel te grote groep mensen in een daarvoor veel te klein gebouw?  De gemeente zegt wel dat er een beheerder komt en dat er een soort van stewards komen. Maar kunnen die zoveel mensen in al die kleine kamertjes 24 uur per dag en 7 dagen helpen te integreren? Wij vrezen dat dit een groot debacle gaat worden, maar de meerderheid van de partijen zet door.  Woensdag 26 januari komt dit punt nog aan de orde in de commissievergadering en dan op 3 februari in de Gemeenteraad. Laat u horen als u zich ook zorgen maakt! 

Hoe kunt u dat beste doen. Door via de website van de gemeenteraad de mailadressen van alle partijen te gebruiken om uw zorgen te uiten! 

De fractie van Liberaal Bloemendaal hoort ook graag van uw zorgen maar ook van uw ideeën hoe dit op te lossen. Uw kennis en inbreng is ons veel waard! 

 Stuur ons dan een bericht.  info@liberaalbloemendaal.nl

De gemeenteraadsfractie van Liberaal Bloemendaal

Leonard Heukels    Martin van de Bunt